DSU: Unitățile de învățământ si Inspectoratele Școlare decid cum încep școlile!

Pentru corecta informare a opiniei publice precizăm:

Stabilirea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile/instituțiile de învățământ, conform “Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2” se realizează  prin propunerea înaintată de  consiliul de administrație al unității de învățământ, avizată de Inspectoratele Școlare Județene/ Municipiului București și Direcțiile de Sănătate Publică Județene/Municipiului București,  către Comitetul Județean/Muncipiul București pentru Situații de Urgență.

Conform Art.4, Aln. 4 punctul (e), din Ordinul mai sus menționat, CJSU/CMBSU analizează la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar, pe baza situației epidemiologice transmise de către DSP/DSPMB, propunerea consiliului de administrație al unității de învățământ, avizată de inspectoratul școlar județean/ISMB și DSP/DSPMB și aprobă săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ în parte.

Astfel, în baza propunerilor formulate de autoritățile anunțate anterior, Comitetul Județean/Muncipiul București pentru Situații de Urgență, aflat sub conducerea prefecților ia o decizie referitoare la modalitatea de implementare a scenariului din noul an școlar, în condiții de siguranță, ori de câte ori este necesar.

Precizăm faptul că deciziile mai sus amintite nu se aprobă și nici nu se coordonează de la nivelul DSU.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.