Primăria Capitalei nu renunță la subvenția pentru transportul public! 

Primăria Capitalei va continua să subvenționeze transportul public în București și Ilfov, serviciu prestat de către Societatea de Transport București (STB).

Dacă Municipalitatea ar elimina subvenția la acest serviciu public, tariful pentru o călătorie ar sări de la 1,3 lei, pentru liniile locale, din București, și, respectiv, 1,5 lei pentru liniile din Ilfov, la circa 6 lei.
Acest tarif ar fi foarte mare pentru puterea de cumpărare a celor 1,5 milioane de bucureșteni și ilfoveni care folosesc transportul public, a declarat, astăzi primarul Capitalei Gabriela Firea.

Subvenția la transportul public are drept obiectiv încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun ale STB în dauna transportului individual cu mașina personală. Astfel, prin scăderea numărului de mașini se poate reduce congestia în trafic și, foarte important, poluarea generată de traficul auto, a explicat Firea.

Declarația primarului general al Capitalei survine în contextul în care, în ultimul timp, a fost dezbătută în spațiul public ideea de a reduce sau chiar de a elimina subvenția STB, ceea ce a creat o vie neliniște atât printre utilizatorii transportului în comun, cât și printre angajații companiei bucureștene de transport public.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.