Protest în fața Ministerului Educației, în prima zi de scoală

Elevii si comunitatea Declic au inițat astăzi, în fața Ministerului Educației, un flash-mob numit „Protest maraton cu porci zburători la Ministerul Educației”. Prin aceasta, se doreste atragerea atenției asupra modului dezastruos în care autoritățile au tratat achiziția de laptopuri și tablete pentru elevi.

După ce au iesit de la discutii cu ministrul educatiei, Monica Anisei, atât Rares Voicu, vicepresedinte in Consiliul National al Elevilor, cât si Ana Racheanu, campaigner Declic, au declarat că nu s-a ajuns la nicio concluzie, la nicio dată certă la care dispozitivele electronice ar putea ajunge acolo unde este nevoie.

In plus, Jean Badea, consilier la Ministerul Educatiei a afirmat că: „Achizitia centralizată a tabletelor s-a realizat de către Oficiul National pentru Achizitii Centralizate. Ministerul Educatiei, prin Guvernul României, a alocat 175 de milioane de euro astfel încât inspectoratele scolare si unitătile de învătământ, în regim de urgentă, să poată remedia problema.
Am aflat în ultima zi, din presă, că nu există oferte decât pentru trei din cele nouă loturi.
Ministerul Educatiei nu are nicio vină. Din primul moment a făcut toate demersurile care îi stăteau în atribuții, responsabilitatea este a Oficiului National pentru Achizitii Centralizate”.

In loc de concluzie, va urma o videoconferintă la Ministerul Educatiei in care se vor re-centraliza nevoile de tablete deoarece unele unitati administrativ teritoriale au achizitionat deja tablete pentru elevi.

Protestul continuă până la ora 16.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sursa: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.