Un nou centru pentru victimele violentei domestice!

Astazi a fost inaugurat un nou centru destinat victimelor violentei domestice, situat in sectorul 5 al Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea: „Am deschis azi un nou centru destinat victimelor violentei domestice, atat femei cat si copii! Acesta este cel de-al doilea centru pe care il punem la dispozitia femeilor si copiilor care sunt in pericol acasa, pentru ca in timpul perioadei de urgenta am mai deschis un alt adapost de acest gen, cu o capacitate de 100 de locuri. Am luat aceste masuri pentru ca, din pacate, in aceasta perioada tot mai multe femei ne cer ajutorul.

Pe langa aceste doua centre, oferim acestor victime doua locuinte protejate si un apartament de tranzit, unde locuiesc femeile si copiii care solicita sprijin pana la eliberarea rezultatelor pentru testul Covid.

In acest centru, femeile si copiii vor beneficia de hrană, îmbrăcăminte, produse de igienă corporală si supraveghere”.

Directorul DGASMB, Cosmina Simiean: „Este foarte important ca femeile din Bucuresti care se afla intr-o situatie de violenta domestica, sa stie ca le putem ajuta si ca pot apela la numarul de telefon 021.9524 pentru a cere ajutor. In centrele noastre le putem gazdui pentru o perioada de trei ani.

De asemenea, putem plati chiria, in valoare de maximum 1.500 de lei pe luna, pentru femeile care nu doresc sa stea in centru si care doresc sa isi reconstruiasca o existenta pe cont propriu.

Persoanele care doresc sa se informeze cu privire la serviciile pe care le oferim pot sa apeleze numarul gratuit 0800.821.218 sau numarul scurt 021.9524 pentru a sesiza cazurile de violenta domestica si a cere ajutor, ambele numere de telefon organizate de catre Primaria Capitalei pentru a veni in sprijinul femeilor din Municipiul Bucuresti”.

In premiera, in cadrul centrului vor fi in curand functionale o cresa si o gradinita doar pentru copiii victimelor violentei domestice gazduite in centru.

Primaria Capitalei, prin DGASMB, asigura pentru victimele violentei in familie si urmatoarele servicii si beneficii sociale:

– decontarea costurilor aferente serviciilor privind examinarea victimelor si eliberarea certificatului medico-legal pentru victimele violentei in familie din municipiul Bucuresti.

– in subordinea Directiei de Asistenta Sociala este organizat si funcționeaza, inca din anul 2007, singurul centru adresat agresorilor la nivelul municipiului Bucuresti, si anume Centrul de asistenta pentru agresori ”O noua sansa”, unde 73 de persoane primesc, in prezent, servicii de consiliere pentru adictii (alcool si jocuri de noroc) si consiliere familiala.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.