Simona Halep este favorită anul acesta la Roland Garros

Pandemia de coronavirus a dat peste cap întregul program din acest sezon al turneelor de tenis din circuitele profesioniste.
Amânat de mai multe ori, turneul de la Roland Garros a devenit al 3-lea turneu de Grand Slam al anului, după ce Australian Open s-a disputat la finalul lunii ianuarie, Wimbledon s-a anulat, iar US Open tocmai s-a încheiat.
Astfel, între 21 și 27 septembrie la Paris, se vor joaca meciurile din calificări, urmând ca primele partide de pe tabloul principal, să înceapă de pe 27 septembrie.
Din păcate ultimul Grand Slam al anului, turneul de la Roland Garros, va avea și absenţe de marcă, din cauza pandemiei de coronavirus şi a accidentărilor.

Liderul mondial la zi, australianca Ashleigh Barty, câştigătoarea ediției de anul trecut, japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA, învingătoarea de la US Open din acest an, au anunţat că nu vor fii prezente la ultimul turneu major al anului. De asemenea, Bianca Andreescu este a treia jucătoare importantă, care nu va veni să joace la turneu anul acesta, ea acuzând o accidentare mai veche, o fractură încă nerefăcută complet.

Ținând cont de absența a trei jucătoare din top 5, în opinia specialiștilor eleva antrenată de Darren Cahill, pornește ca favorită anul acesta la Roland Garros.

Cu toate acestea, sportiva din România rămâne cu picioarele pe pâmânt, își păstrează modestia în declarații și spune că își dorește să joace cât mai bine.

,,Am fost numărul unu mondial şi am jucat la un Grand Slam, aşa că a fost mai multă presiune ca acum. Nu mă voi gândi la asta. Dacă lumea crede că sunt favorită, foarte bine, eu nu mă gândesc la asta. Mă voi concentra pe jocul meu, cum am făcut-o aici la Roma, cum am făcut-o la Praga.
Trebuie să fiu calmă, să mă bucur de tenis şi să dau tot ce pot când ies pe teren. Acesta este obiectivul meu principal”, a declarat Simona Halep imediat după finala câștigată acum câteva zile la Roma.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.