Ziua Mondială a Curăţeniei

Organizatia Natiunilor Unite la propunerea Clean Up The World a stabilit, în anul 1993, ca data de 23 septembrie sa fie declarata Ziua Mondiala a Curateniei (World Cleanup Day).

Aceasta este o miscare civică in care s-au implicat 180 de tări si milioane de oameni ce-si propun să curete planeta, într-o singură zi.
Voluntari, organizatii si firme isi dau mâna intr-un efort de curătare a pământului, râurilor, plajelor, pădurilor si străzilor.

Amintim de realizarea celor 50 de mii de voluntari din Estonia, care în 2008 au curătat intreaga tară in numai cinci ore.

Pandemia de coronavirus a determinat nuantări ale acestei actiuni: curătenie individuală, de grup sau digitală.
Dacă rezonati cu evenimentul dar nu puteti participa fizic, puteti dona orice sumă către organizatiile si asociatiile implicate.

Pe 24 septembrie, Parcul Natural Văcăresti invită voluntarii la Dunăre pentru o actiune de igienizare a plajei Gostinu, judetul Giurgiu.
Motivatia: „Igienizăm malurile și apele Dunării, pentru habitate curate și sănătoase ale păsărilor de apă ce tranzitează culoarul migrațional: Lacul Snagov – Parcul Natural Văcărești – Parcul Natural Comana – Dunăre”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.