Galantom – Platforma pe care îți poți dona ziua de naștere pentru o cauză socială

Realizatorii emisiunii ,,Sens Unic”, Marius și Eugen au stat de vorbă cu Laszlo Bodor, cofondatorul Galantom, de la care au aflat cum își pot dona zilele de naștere catre o cauză socială.

Galantom este o platformă de fundraising care aduce împreună voluntari, donatori și organizații non-profit. Prin intermediul platformei se pot strânge donații de la cei din cercul social pentru a susține proiectele ONG-urilor care aduc schimbarea în comunitate.

 

 

,,La prima vedere sună ciudat să spui că iți donezi ziua de naștere, dar în momentul în care oamenii află mai multe detalii devine chiar simpatic. Galantom este o platformă pe care oamenii de bine pot strânge fonduri pentru cauzele sociale în care cred, iar campania Dăruiește ziua ta este cea mai populară inițiativă de pe ea și este foarte simplu sa faci asta:  în loc să primești cadourile tradiționale de la prietenii tăi de ziua ta, poți alege să o dăruiești, adică să iti rogi familia, prietenii și cunoscuții să facă o donație catre o cauză care îți este foarte dragă și la care ții foarte mult.”

Laszlo Bodor a vorbit și despre suma care a fost strânsă din donații din 2013 până în prezent dar și despre alte inițiative de pe platformă care au ajutat la strangerea acesteia : ,,Suma de 13 milioane de lei include și alte inițiative de pe platformă. Suma aceasta a fost strânsă prin donarea zilelor de naștere dar și prin alte evenimente care există acolo, de exemplu oamenii pot alerga la maratoane și își pot asuma diferite provocări prin care pot strânge bani. O mare parte din această sumă se datorează însă zilelor de naștere dăruite.”

Galantom.ro este un proiect non-profit dezvoltat de Asociația Envision și People for Sport.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.