Reintroducerea cardului de sănătate, motiv de nemulţumire pentru medicii de familie

Medicii de familie sunt nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a reintroduce cardul de sănătate de la 1 octombrie. Acesta fusese scos din folosinţă pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă. Medicii de familie consideră că reintroducerea cardului de sănătate poate fi o altă sursă de infectie.

Societatea Naţională de Medicină a Familiei atrage atenţia că manipularea cardului de sănătate reprezintă un risc semnificativ atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical.
Reprezentantii medicilor de familie spun că măsura vine în contextul unei nemulţumiri justificate a acestora faţă de  modul în care a fost tratat sistemul medical primar în perioada pandemiei.

Reprezentantii Societătii sustin că medicii de familie nu au primit de la statul român nici materiale, nici sprijin sau logistică pentru stabilirea circuitelor, nici informaţii actualizate pentru organizarea asistenţei medicale primare.

In prezent, reintroducerea cardului presupune din nou modificarea circuitelor, interacţiune prelungită şi inutilă cu pacienţi care pot fi infectați cu virusul SARS-CoV-2, aglomerarea pacienților la ușile cabinetelor şi foarte mult timp pierdut pentru birocraţia digitală într-un sistem care are mari carente de funcţionare.

Medicii de familie reamintesc faptul că România se află în plină stare de transmitere comunitară a infecţiei cu SARS-COV-2. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.