Cinema, evenimente de astăzi, 30 septembrie

* La Cinema(teca) Union, pentru care găsiţi bilete aici, puteţi viziona:

– de la ora 16:30, „The Wild Bunch / Hoarda sălbatică”, western de Sam Peckinpah, cu William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan, ce surprinde începutul sfârşitului lumii vestului sălbatic prinsă între revoluţia industrială, revoluţia mexicană şi primul război mondial care se apropia;

– de la ora 20:00, documentarul „Grădina Sovietică”, de Dragoş Turea, care, în timp ce investighează moartea misterioasă a bunicii sale din Republica Moldova, descoperă un experiment ştiinţific secret: planul lui Nikita Hruşciov de a transforma Moldova în grădina Sovietică pentru aplicarea energiei atomice în agricultura locală.

* Festivalul Filmului Francez, pentru care vă puteţi cumpăra bilete aici, continuă cu două reluări la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 18:30, „Un divan à Tunis / La psiholog în Tunis”, comedie de Manele Labidi, cu Golshifteh Farahani în rolul Selma, o psihanalistă de 35 de ani care, după mulţi ani petrecuţi la Paris, se întoarce în Tunisia cu gândul de a-şi deschide un cabinet de psihoterapie, dar pe lângă dificultăţile întâmpinate în a interacţiona cu noua sa gamă variată de pacienţi, află că îi lipseşte o autorizaţie importantă şi este nevoită să găsească o soluţie pentru a împiedica autorităţile locale să-i închidă cabinetul;

– de la ora 21:00, „Portrait de la jeune fille en feu / Portretul unei femei în flăcări”, dramă lesbiano-feministă realizată de Céline Sciamma, distinsă cu Premiul pentru Scenariu la Cannes pentru această poveste ce se desfăşoară în 1770 şi are ca protagoniste pe Marianne, o pictoriţă interpretată de Noémie Merlant, şi modelul ei Héloïse, o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mănăstire jucată de Adèle Haenel, pe care o aşteaptă un mariaj nedorit.

* În cadrul programului CineLiteratura, criticul de film Bujor Rîpeanu prezintă, de la ora 19:00, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), drama „Ultima noapte de dragoste”, realizată în 1980 Sergiu Nicolaescu inspirat de romanul „Ultima noapte de dragoste. Întâia noapte de război”, publicat în 1930 de Camil Petrescu, de la care a împrumutat dialoguri şi scene, cineastul concentrându-se pe analiza sentimentelor în contextul conflictului armat, respectiv Primul Război Mondial. În distribuţie, alături de regizor: Vladimir Găitan, Joanna Pacula, Sebastian Papaiani, Ion Besoiu, Gheorghe Dinică, Colea Răutu, Ernest Maftei, George Mihăiţă, Corneliu Gîrbea, Enikõ Szilágyi.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, pentru care vă puteţi cumpăra bilete de aici, sunt proiectate două producţii:

– de la ora 19:30 mult premiatul film de animaţie „Călătoria fantastică a Maronei”, basm modern de Anca Damian despre dragoste necondiţionată şi sacrificiu;

– de la ora 21:30, „Sorry we missed you / În absenţa dvs.”, dramă scrisă de Paul Laverty şi regizată de Ken Loach în care Kris Hitchen interpretează pe Ricky, care, deşi lucrează ca şi soţia sa, este excedat de datorii şi crede că a dat peste o şansă formidabilă când i se iveşte ocazia să fie curier şi şofer pe propria sa maşină, însă trebuie să dea socoteală firmei de transport care îi repartizează cursele şi îi controlează munca şi, în final, viaţa sa şi pe cea a familiei.

* KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr îşi continuă cea de-a 12-a ediţii a sa cu proiecţia, de la ora 20:30, la Opera Comică pentru Copii, filmul de animaţie „Ratatouille” despre Remy, un şoarece tânăr al cărui vis este să devină maestru bucătar şi nu se lasă descurajat nici de piedicile pe care i le pune familia, nici de faptul că gastronomia este un domeniu ce urăşte şoarecii prin excelenţă.

* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A) rulează, de la ora 21:00, „The Sun is Also a Star / Şi Soarele e o stea”, dramă în regia lui Ry Russo-Young, cu Yara Shahidi şi Charles Melton în rolurile Natasha şi Daniel, doi tineri pe care fiecare moment anterior i-a adus faţă în faţă pentru a trăi o poveste de dragoste

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.