Dacă nu se renumară voturile, Tudorache va contesta în justiție alegerile!

Avocatul candidatului Daniel Tudorache, Mihai Drăgan, îl acuză pe președintele Biroului Electoral al Sectorului (BES) 1, procurorul Nicolae Sprîncu, că s-ar fi antepronunțat în legătură cu renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1.
Drăgan susține că, numai după ședința Biroului Electoral Central, printr-o decizie a acestuia, BES1 ar putea fi învestit să ia o decizie în legătură cu renumărarea voturilor.

Pe de altă parte, avocatul lui Daniel Tudorache combate argumentația președintelui BES 1, confirm căreia voturile nu ar putea fi renumărare din cauză că nu s-a depus contestație până la finalul zilei alegerilor.

Aspectele pe care Daniel Tudorache le contestă au apărut abia a doua zi, odată cu încărcarea datelor în sistemul electronic al Autorității Electorale Permanente (AEP). Este vorba despre diferențe între datele din procesele verbale și cele încărcate în sistem. De aceea, trebuie ca BEC să decidă repunerea în termen și renumărarea voturilor.

În plus BES1 se poate autosesiza și poate decide renumărarea voturilor în anumite secții sau în totalitate. De altfel BES 1 a și renumarat voturile din zece secții, susține Drăgan.
Dacă renumărarea voturilor nu va fi acceptată, Daniel Tudorache va merge în instanță și va contesta alegerile. Iar, dacă acțiunea sa va avea succes, Clotilde Armand, învestită ca primar, ar putea pierde Primăria din Banu Manta și toate actele semnate de ea ar fi nule, susține Drăgan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.