Astăzi sărbătorim ziua internațională a cafelei
Articol de bucurestifm, 1 octombrie 2020, 09:20
Sarbatorim 5 ani de la marcarea, pe 1 octombrie, a Zilei Internationale a Cafelei (International Coffee Day). Initiativa a fost lansata de Organizatia Internationala a Cafelei in anul 2015, la Milano.
Conform statisticilor, sunt peste 50 de tari in lume care produc boabe de cafea, majoritatea in Caraibe, America Latina, America de Sud, Africa si Asia.
In medie, un consumator de cafea bea trei cesti si jumatate pe zi. La nivel global, sunt consumate peste 5 miliarde de cesti de cafea zilnic.
Daca va intrebati care este metoda recomandata de catre specialisti pentru prepararea cafelei, este cea la ibric. Motivele? Se curata usor, pe toata suprafata. Cea mai putin indicata este cafeaua la filtru deoarece materialul de filtrare, hartie, panza, fibra sintetica, filtreaza si aromele cafelei.
Urmariti in video-ul de mai jos cum este preparata cafeaua.
„Raporturile ideale pentru cafeua superioara sunt 70% cafea arabica (are mai putina cofeina dar are arome si gust) si 30% cafea robusta (concentratie mare de cofeina dar fara aroma si gust).
Cafeaua solubila nu este recomandata de catre specialisti, contine 1% cafea din tipul robusta si are foarte multe substante chimice sintetice adaugate”, Gheorghe Florescu, cafegiu.
Vreti sa treceti in etapa urmatoare si sa intelegeti ce inseamna o cafea de calitate?
Testati cafeaua anului 2020, Gheisha Panama.
Si, pentru ca anul 2020 ne-a supus unor incercari atipice societatii moderne, Orgasnizatia Internationala a Cafelei a pus la dispozitia tinerilor din aceasta industrie, de la producatori la barista, programe de sprijinire pentru a-și dezvolta și extinde proiectele inovatoare, orientate spre impact. Programul intenționează să ofere combinația eficienta de sprijin financiar adecvat cu dezvoltarea și formarea competențelor, pentru a asigura sustenabilitatea și extinderea întreprinderilor inovatoare conduse de tineri în sectorul cafelei.