Nicușor Dan: Trebuie să ridicăm presiunea de pe traficul din București!

Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Primarul general ales, Nicuşor Dan, a declarat că nu se va mai întâmpla ca Primăria Capitalei să fie un obstacol pentru Ministerul Transporturilor, în situaţii precum cele care ţin de eliberarea unui certificat de urbanism.

Precizările au fost făcute în urma unei discuţii, la Ministerul Transporturilor, cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Lucian Bode. Pe agenda discuţiilor figurau proiectele de infrastructură şi transport aferente Capitalei şi zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov.

„Bucureștiu este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru că multe dintre lucrurile pe care trebuie să le facem, în ceea ce privește mobilitatea în București, ține de colaborarea cu acest minister. Trebuie să luăm presiunea pe trafic pe București și ca să lumă presiunea pe trafic trebuie să avem o consolidare a transportului public, aici vorbim despre metrou și metrou de suprafață, trebuie să avem marile parcări la intrarea în oraș, trebuie să avem Șoseaua de Centură și trebuie să avem Autostrada de Centură.

Am vorbit astăzi și de investițiile pe care Ministerul Transporturilor urmează să le facă pentru București și de investițiile pe care urmează să le facă în imediata apropiere a Bucureștiului cu implicare pe București. Am vorbit de stadiul realizării Șoselei de Centură, de stadiul proiectpării și realizării Autostrăzii de Centură, am vorbit de ce trebuie să facem pe infrastructura CFR, unde trebuie modernizat, unde trebuie electrificat, am vorbit de extinderea metroului, de metrou de suprafață, deci de toate acele elemente de transport care să ajute la mobilitate în București, pentru ca peste patru ani bucureștenii să circule mult mai bine”, a declarat Nicușor Dan.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.