Spectacolul „Miresele prinţului şarmant”, în Parcul Sebastian!

Sursa foto: Miresele Prințului Șarmant/Facebook

Prima reprezentaţie a performingului de costum „Miresele prinţului şarmant”, un proiect interdisciplinar care îmbină coregrafia, sound design-ul, costumele şi scenografia, va avea loc duminică, de la ora 17:00, în Parcul Sebastian din București.

Povestea performingului de costum porneşte de la poemul dramatic în 3 acte „Trandafirii roşii” al lui Zaharia Bârsan. Coregrafa Beatrice Maria Tudor, alături de creatorul de costume Valentin Teodorescu, sound designer-ul Sarah Mitrofan şi scenografa Sofia Ovejan au imaginat o continuare a poemului într-un alt registru, în care Zefir se transformă într-un prinţ şarmant, iar trandafirii pe care el îi aducea prinţesei pentru a o salva se transformă în tinere mirese.

Rezultatul este o fuziune a artelor vizuale şi artelor spectacolului, care a dat naştere acestui gen interdisciplinar numit performing de costum.

„Plecând de la simple veşminte banale şi ajungând până la costume elaborate, împrumutând elemente din artele spectacolului precum timpul limitat de desfăşurare, mişcarea scenică, performerii, etc., această manifestare artistică evoluează permanent către noi forme de expresie”, spune Valentin Teodorescu, creatorul costumelor din spectacolul „Miresele prinţului şarmant”.

O poveste absurdă, amuzantă şi neconvenţională exprimată prin costum, coregrafie şi muzică, în care poate prinţul se va căsători cu una din mirese, poate miresele se vor transforma iarăşi în trandafiri, poate va exista o nuntă, sau poate totul este doar un vis al prinţului, se arată în prezentarea spectacolului.

Coregrafia este semnată de Beatrice Maria Tudor, iar performeri sunt Anastasia Grigore, Maria Luiza Dimulescu, Teodora Tudose, Sofia Sitaru Onofrei, Antonia Itineanţ, Iuliana Danciu, Octavian Voina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.