Verificări în cazul elevilor din Constanța!

Sursa foto: Radu Şofran

Ministerul de Interne a dispus verificări cu privire la modul în care au intervenit polițiștii în cazul elevilor din Constanța. 8 tineri au fost amendați cu câte 250 de lei fiecare pentru că au fost găsiți în curtea școlii dupa terminarea orelor.

Elevii cu vârste între 14 și 16 ani au fost sancționați pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces în incinta școlii, fără acordul instituției de învățământ pentru folosirea terenului de sport, după terminarea cursurilor.

Polițiștii spun că în cursul zilei de vineri, 2 octombrie, au primit mai multe apeluri, între care 3 prin 112, prin care locatarii din zona semnalau tulburarea ordinii și liniștii publice.
Tinerii au fost conduși la sediul poliției unde au fost legitimați și amendați cu câte 250 de lei fiecare.

Conform IGP, la finalizarea cercetarilor vor fi dispuse măsurile care se impun. Urmare a acestui eveniment, reprezentanții elevilor din Constanța au declarat că amendarea unor elevi pentru simplul fapt că își petreceau timpul în curtea școlii, desfășurând diferite activități, nu reprezintă o normalitate și considera că problema trebuie rezolvată în cel mai scurt timp.

Asociația Elevilor din Constanța solicită noii administrații locale să ofere elevilor și studenților acces la bazele sportive din curtea unităților școlare în permanență pentru ca aceștia să poată desfășura activități sportive și de relaxare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.