La racla Sfintei Cuvioase Parascheva nu au acces decât ieșenii

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a stabilit în şedinţa extraordinară de marţi, ca persoanele care merg la Iaşi în perioada sărbătoririi religioase ocazionate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, să nu mai atingă racla în care se află moaştele. Toți credincioșii veniți vor trebui să poarte măşti, să păstreze distanţa socială cât stau la rând şi să se dezinfecteze pe mâini.

,,Arhiepiscopia Iaşilor are obligaţia delimitării raclei cu Moaştele Sfintei Parascheva, astfel încât pelerinii să nu aibă contact direct cu aceasta”, se precizează în hotărârea 35 a CJSU Iaşi.

În aceeaşi şedinţă, CJSU a stabilit că revine în sarcina Arhiepiscopiei Iaşilor să stabilească un perimetru delimitat, având ca punct de referinţă Ansamblul Mitropolitan Iaşi, în vederea desfăşurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. De asemenea, vor avea acces la raclă doar pelerinii care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Iaşi.

Prin punctele de acces care vor fi stabilite de comun acord cu organele de ordine şi cu Primăria Municipiului Iaşi, nu se va trece decât cu buletinul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.