Aleși noi și vechi în consiliul general!

Bucureștenii și-au ales noi conducători și în consiliul general. Mai noi sau mai vechi, isi leagă următorii 4 ani de problemele urbei si, implicit, ale oamenilor. Primarul ales a fost sustinut, neconditionat, de PNL. A reusit si are in continuarea sustinere.

Sunt planuri si idei comune? „Multe dintre initiative s-au bucurat de sustinere. Din februarie l-am sustinut pe Nicusor Dan la primărie si am discutat despre o aliantă. Programele desi usor diferite sunt complementare. Bucurestiul este falimentar si cu infrastructura aproape prabusită. Vine sezonul rece si nu suntem deloc pregătiti”, spune consilierul PNL, Cătălin Deaconescu.

Bucurestiul trebuie să devină o capitală europeană, în adevăratul sens al cuvântului. Vor fi măsuri usoare si mai putin populare. „Sunt măsuri nepopulare care trebuie luate cât mai repede. Nu cred că este cineva care crede că se mai pot amâna lucrările la reteaua de termoficare, de exemplu. Nu a fost nici viziune si nu s-a investit nici timp. Investim cu orice cost politic”, dă asigurări Deaconescu.

Alesii, oricare ar fi ei si in orice fel de functii, par, de cele mai multe ori, de neatins. Pare că nu ne putem apropia de ei si nu le putem spune problemele. Nici la primării lucrurile nu stau altfel. Dar…vor fi altfel! „Putem face în asa fel încât să fim mai aproape de cetăteni. Putem lua modelul din privat. Putem avea la primărie call center unde cetătenii să poate transmite toate problemele. Să fie o delimitare intre sectoare si primăria mare. La sectoare să fie serviciile de care beneficiază oamenii in mod direct”, crede consilierul PNL.

Treaba, însă, nu se poate face decât împreunâ. Si se poate ca,în consiliu să se voteze la fel, indiferent de optiunea politică. Deci, nici aliantele politice nu vor lipsi. „Au fost unanimităti pentru că au fost în beneficiul cetătenilor. Cred că se va intâmpla si în următorul mandat. Suntem acolo să facem administratie bazata pe dezbatere, în interesul oamenilor. In mandatul trecut au fost proiecte care nu au fost aplicate. Vreau să dăm mai multă atentie dezbaterii publice înainte ca proiectele să ajungă pe masa consiliului”, este de părere Cătălin Deaconescu.

Am trecut hopul alegerilor locale, ne-am ales primarii iar lucrurile se vor mai schimba peste 4 ani. Insă n-am scăpat: până la finalul anului trebuie să îi alegem si pe conducătorii…mai mari. Mergem la alegerile parlamentare. Sau nu! Pentru că sunt propuneri de amânare. „O intoarcere la popor este necesară în orice conditii. Trebuie să mai asteptăm să vedem ce se întâmplă. Am văzut insă că alegerile care au trecut au fost organizate foarte bine din punct de vedere al măsurilor de precautie. Insă cu cât le facem mai repede, putem să reconstruim această tară; e momentul ca lucrurile să intre pe un făgas normal cu o majoritate”, conchide Deaconescu.

Alegeri, alesi, proiecte si directii în următorii 4 ani! Despre ele ne-a vorbit, astazi In Comunitate, consilierul PNL Cătălin Deaconescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.