Culoare speciale pe Aeroportul Otopeni

Foto: Radu Sofran

Pe Aeroportul Otopeni au fost create două culoare pentru sosirea în ţară a pasagerilor. Unul este pentru cei care vin din state incluse pe lista galbenă, adică unde riscul epidemiologic este ridicat şi se impune izolarea cetăţenilor la intrarea în România, respectiv, unul verde pentru restul pasagerilor.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului, Valentin Iordache, spune că cei care vin din ţările din zona galbenă, ca, de exemplu, Marea Britanie, Spania sau Franţa, trebuie să completeze declaraţii pe proprie răspundere în română sau în engleză.

„Pasagerii, de regulă, le găsesc la bord. Cei care nu le-au completat la bordul aeronavei, chiar dacă le-au găsit, au posibilitatea să le completeze şi pe aeroport. Există o zonă special amenajată şi formulare de declaraţie disponibile permanent, astfel încât ei, după ce coboară din avion, le pot completa şi după aceea pot merge către ghişeul Direcţiei de Sănătate Publică, unde le depun, ulterior, la ghişeul de frontieră şi după aceea ies din aeroport. Documentele sunt verificate şi avizate expres de către personalul DSP, nu este o simplă formalitate, este chiar un mic interviu care se face între personalul DSP şi pasagerii care vin din ţări aflate pe lista galbenă”, spune Valentin Iordache.

Pe Aeroportul Otopeni, traficul de pasageri rămâne redus, aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, între 10 şi 15 mii de pasageri pe zi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.