Teatrele bucureștene și-au suspendat spectacolele!

În urma Hotărârii nr. 19 din 06.10.2020 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, teatrele bucureștene s-au închis.

Și Teatrul Național I.L.Caragiale suspendă toate spectacolele programate în săli, în perioada 7-21 octombrie, dar conducerea speră să poată juca în aceste zile, în aer liber, la Sala Amfiteatru, dacă și condițiile meteo o vor permite. Anunțul a fost făcut în această după-amiază, într-un comunicat de presa.

În interviul acordat București FM, în cursul dimineții, Ion Caramitru, managerul teatrului, a precizat că nu au existat cazuri de infectare cu SARS – Cov 2 în rândul actorilor din TNB. Au fost două cazuri izolate, un tâmplar și un electrician, dar situația a fost gestionată fără a afecta buna desfășurare a activității instutuției și fără a pune în pericol sănătatea celorlalți angajați. TNB a avut o lungă stagiune estivală, la Sala Amfiteatru, iar din 16 septembrie au fost reluate reprezentațiile în sălile din interior.

Din păcate, în Teatrul Nottara există o persoană infectată. Anunțul a fost  făcut, în urmă cu câteva ore, tot printr-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, directorii teatrelor nu au fost încă informați dacă această decizie privește doar suspendarea spectacolelor sau a întregii activități.

”Se închid teatrele pentru public sau se închid teatrele la propriu și rămâne doar portarul și pompierul?” a fost întrebarea lansată, aseară, de Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara, în intervenția telefonică, din Jurnalul București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.