VIDEO: Luăm la întrebări noii aleși!

Sursa foto: Vlad Voiculescu/Facebook

Primari generali sau de sectoare, viceprimari și consilieri. S-au cernut după alegerile din 27 septembrie. Ne știm primarul „mare” și pe cei care păstoresc sectoarele. Și noi, bucureștenii, ne știm și un viceprimar: Vlad Voiculescu.

Nu ne este necunoscut. A fost ministru la sănătate. Acum vine să secondeze primarul general, dar se va ocupa, în continuare, de sănătate despre care spune că este aproape de colaps.

„Sistemul nostru de sănătate este extrem de încercat: gestionat prost, cu mici feude, nu sustenabil. Sănătate înseamnă cum tratăm pacientul român și cum facem ca mai mulți oamemi să rămână sănătoși. În al doilea rând, acest virus care a provocat o criză, iar crizele arată slabiciuni. Mai întâi trebuie să facem ceva ca să avem tot mai puțini oameni care contactează virusul și aici este vorba despre reguli”, spune Voiculescu.

Suntem în lupta cu virusul dar nu-l putem învinge decât cu două arme și suntem deficitari la ambele.

„Să ne uităm la capacitatea de testare și respectarea regulilor. Această capacitate o vedem în numărul de decese. Care nu e îmbucurător deloc în România. Numărul de îmbolnaviri este o funcție a capacității de testare. Atât suntem în stare să testăm. Numărul este cu siguranță mai mare”, crede viceprimarul.

Am deschis școlile pentru că fără  educație rămânem mici, însă și aici una dintre armele de luptă e prăfuită.

„Dacă nu se respectă regulile, degeaba chinuim copiii. Învățământul ar fi trebuit să fie mai bine pregătit în ceea ce privește tehnologia. În ultimele 9 luni puteam să gestionăm mai bine acest palier. Unele lucruri de care avem nevoie sunt predate la cele mai bune școli din lumea asta. Poate că oportunitatea ar fi fost să folosim resursele în această perioadă. Sunt copii care nu au acces la tehnologie. Ne bazăm pe profesori că fac lecții pe
WhatsApp. Nu se face așa”
, punctează fostul ministru.

Vlad Voiculescu se va ocupa și de programele sociale.

„Activitatea mea este legată de oamenii vulnerabili. Bolnavii de cancer. Nu se vor tăia subvențiile, însă ideea de a da vouchere în Grecia este de neimaginat. Nu trebuie dat banul public pe așa ceva. Una e o familie care are nevoie de ajutor pentru analize. Asta da. Primăria nu este un portofel cu vouchere. Ideea că statul ar trebui să împartă în stânga sau dreapta cu ajutoare este falsă. Trebuie servicii cu care oamenii să fie ajutați să se ridice”.

Bucureștenii au avut divergențe cu privire la companiile municipale. De ce ne trebuie, la ce ne folosec?

„Modul în care au fost înființate companiile municpale lasă de dorit. Sunt sub semnul întrebării și vom avea discuții. Trebuie să-și dovedească eficiența. Câte vor rămâne, vor trebui să facă treabă după guvernarea corporativă, pe principiul eficienei”, este ferm noul viceprimar.

Infuzia de…tinerețe de la conducerea Capitalei ar trebui să ne dea speranță. Proiecte noi, dezbateri de campanie și subiecte lasate deoparte mulți ani.

Astăzi, Vlad Voiculescu, unul dintre viitorii viceprimari, a fost „În Comuniate”, cu planuri și idei noi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.