Stații noi de măsurare a poluării, în București!

foto: Adriana Baciu

Bucureștiul va avea stații noi de măsurare a poluării. Ministrul Mediului, Costel Alexe și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos semnează astăzi contractul de finanțare pentru modernizarea și extinderea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului.

Investiția se ridică la peste 3 milioane de euro, din care peste 2 milioane de la Administrația Fondului pentru Mediu ți 1 milion din fonduri europene.

În prezent, în România, există 148 de stații în funcțiune la nivel național. 8 dintre acestea sunt în Capitală: la Cercul Militar, Lacul Morii, Titan, Balotești, Măgurele, Obor, Drumul Taberei și Berceni.

Rețeaua va fi extinsă cu 60 de stații noi din care 27 vor fi amplasate în București.
12 stații vor monitoriza poluarea generata de trafic în zone precum Piața Victoriei, Pasajul Muncii, Iuliu Maniu, Aviatorilor, Piața Sudului, Colentina, Dristor sau Unirii.

Alte 12 vor monitoriza poluarea din alte surse și vor fi montate în Bucureștii Noi, Străulești, Chiajna-Rudeni, Corbeanca, Giulești, Pipera și zonele Arena Națională și Monitorul Oficial. Restul de 3 stații vor monitoriza aerul continuu și vor stabili media zilei. Acestea vor fi amplasate în Bragadiru, Chiajna și Pajura.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.