Informaţii privind acordarea tichetelor sociale pentru sprijin educaţional în Sectorul 6

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 informează familiile din Sectorul 6 ai căror copii frecventează învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, că pot beneficia de tichete sociale pentru sprijin educational, conform criteriilor stabilite de OUG nr. 133/2020.

Mai exact, ajutorul financiar poate fi accesat de familiile care îndeplinesc următoarele condiţii:

Criterii specifice pentru copiii preşcolari înscrişi în învăţământul de stat:

  • Venitul lunar pe membru de familie este de până la 284 lei/lună (de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură – 142 x 2)
  • Frecvenţa regulată a copilului la grădiniţă – prezenţă zilnică, cu excepţia absenţelor motivate

Criterii specifice pentru copiii din învăţământul de stat primar şi gimnazial:

  • Venitul mediu net lunar al familiilor din care provin, în luna iulie, să fie de maxim – 1.115 lei;
  • Copilul este înscris în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi;

La stabilirea veniturilor familiilor se iau în considerare toate veniturile pe care membrii familiei le realizează, inclusiv indemnizaţia de şomaj, creanţe legale, convenţii civile de întreţinere aflate în executare, indemnizaţii cu caracter permanent, alocaţii de stat pentru copii, alocaţii de întreţinere pentru copii încredinţaţi sau daţi în plasament, burse pentru elevi şi studenţi, acordate în condiţiile legii.

Ajutorul financiar este reprezentat de acordarea de tichete sociale pe suport electronic în valoare de 500 lei/an şcolar, suma respectivă fiind disponibilă pentru a fi utilizată pe parcursul unui an calendaristic pentru achiziţionarea de materiale şcolare, precum şi pentru achiziţionarea de articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei.

Documente necesare pentru a beneficia de acest ajutor sunt o cerere standard ce trebuie completată de părinte/reprezentantul legal şi documentele justificative privind componenţa familiei şi veniturile pe membru de familie.

Alte informaţii privind acordarea tichetelor sociale pentru sprijinul educaţional pot fi regăsite pe site – www.asistentasociala6.ro, Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie sau pot fi furnizate la numărul de telefon: 021.317.63.11 (interior 217).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.