Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Astăzi, 14 octombrie, este Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice (International E-Waste Day), dată marcată în România și în alte 50 de țări din întreaga lume.

Ziua internațională a DEEE-urilor este o inițiativă a WEEE Forum o asociaţie internaţională non-profit a organizaţiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice şi electronice, iar evenimentul reprezintă o ocazie pentru a atrage atenţia consumatorilor asupra importanţei colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea şi reciclarea lor.

Anul trecut, România a colectat şi reciclat 92.000 de tone de astfel de deşeuri, fiind cea mai bună rată, cu 4% mai mică decât ţinta stabilită însă pentru 2020.

Asociația RoRec și Patrula de Reciclare, alături de 100 de organizatii din intreaga lume, îsi propun să ajute consumatorii să știe mai multe despre deșeurile electrice și modurile corecte de a le elimina.

Orice persoană care dorește să se debaraseze corect și legal de aparatele electrice are posibilitatea să o facă, fără cheltuială și fără efort, prin infrastructura și serviciile puse la dispoziție de Asociația RoRec și partenerii locali – centrele de colectare, TelVerde 0800 444 800 și colecteaza.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.