Bucureștenii din Sectoarele 1 și 6 vor avea apă caldă cel mai târziu poimâine!

Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica, companie ce a preluat serviciul public de termoficare, Alexandru Burghiu a declarat, acum câteva momente pentru București FM, că furnizarea apei calde în Sectoarele 1 și 6 se va relua la parametrii normali cel mai târziu poimâine.

Lipsa apei calde din multe apartamente din aceste două sectoare este cauzată de intrarea în revizie a CET Grivița, care se află în administrarea Primăriei Sectorului 1.

Responsabilii acestei capacități de producție au comunicat către Termoenergetica faptul că centrala electro-termică își va relua funcționarea în cursul zilei de astăzi.

După reintrarea în funcțiune a CET Grivița, mai sunt necesare încă 24 până la 48 de ore pentru reumplere conductelor, pentru ca furnizarea apei calde să revină la parametrii normali, a explicat Burghiu.

Șeful de la Termoenergetica spune că asociațiile de proprietari nu vor plăti apa rece la preț de apă caldă, deoarece contoarele din subsolurile blocurilor nu înregistrează volumul de apă, ci gigacaloriile.

Gigacaloria reprezintă diferența de temperatură dintre apa rece și apă caldă furnizată de către societatea de termoficare. Dacă nu există această diferență de temperatură, apa este plătită la preț de apă rece, conform lui Alexandru Burghiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.