Mai multe paturi de terapie intensivă, în București!

Mai multe paturi de terapie intensivă, în București. Numărul acestora va fi suplimentat cu aproximativ 100. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii.

Oficialii din sănătate au decis repartizarea unei unităţi mobile cu 12 paturi ATI la Institutul „Marius Nasta”, care va fi utilizată pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. De asemenea, Spitalul Clinic „Witting” va suplimenta la 10 numărul paturilor de la ATI.

Spitalul Clinic Colentina va avea 29 de paturi de terapie intensivă, iar Spitalul Universitar de Urgenţă va avea 11 paturi ATI.

Ministerul Sănătății a decis ca unităţile sanitare de urgenţă din Capitală, respectiv Spitalul Floreasca și Spitalul „Sf. Ioan”, să fie desemnate spitale suport COVID=19 pentru secţiile de terapie intensivă.

Totodată, Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistenţa medicală pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

La spitalele Floreasca, Sf. Ioan și Malaxa vor fi câte 10 paturi de terapie intensivă, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” vor funcţiona 20 de paturi ATI.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că se are în vedere și suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.