Muzică şi alte evenimente de astăzi, 20 octombrie
Articol de , 20 octombrie 2020, 15:43
MUZICĂ
Turneul naţional „Vioara lui Enescu” susţinut de violonistul Gabriel Croitoru (care cântă pe vioara Guarneri del Gesu, supranumită „Catedrala”, ce a aparţinut lui George Enescu) împreună cu pianistul Horia Mihail se încheie cu un recital fără public transmis on air şi online, de la ora 19:00, de la Sala Radio, pe frecvenţele şi site-urile posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical, cuprins în „Integrala Beethoven, 250 de ani de la naşterea compozitorului”. Programul serii cuprinde: Sonata nr. 3 în Mi bemol, op. 12; Sonata nr. 4 în la, op. 23 şi Sonata nr. 7 în do, op. 30.
ALTE EVENIMENTE
* Pe site-ul #FITSonline al ediţiei online a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu 2020, seria de postări de înregistrări se încheie cu:
– de la ora 19:00, spectacolul de dans „Tragicomedy” de Gigi Căciuleanu interpretat de balerini ai Operei Naţionale din Bucureşti şi soprana Oana Berbec;
– de la ora 20:15, opera „În timp ce priveam tavanul, am zărit cerul” de John Adams pe un libret de June Jordan, producţie Opéra de Lyon regizată de Eugen Jebeleanu, având în distribuţie pe Alban Zachary, Legos Dewain, Clémence Poussin Consuelo, Christian Joel David, Axelle Fanyo Leila, Aaron O’Hare Mike, Biao Li Rick, Louise Kuyvenhoven Tiffany; dirijor: Vincent Renaud;
– de la ora 22:15, „The Curious World of Cia La Tal”, spectacol stradal al companiei spaniole La Tal.
* Ediţia internaţională online a Festivalului de literatură de la Timişoara are în program, de la ora 19:00, pe pagina sa de Facebook evenimentul „Secţiuni prin casa melcului”, ce cuprinde confesiunile a doi mari scriitori români care au ales calea exilului, dar continuă să locuiască în limba literaturii lor: Norman Manea, care poartă un dialog cu jurnalista Magda Grădinaru (Spotmedia), şi Dorin Tudoran care dialoghează cu scriitorul şi jurnalistul Robert Şerban.
* Picturile şi cusăturile pe etamină din expoziţia „Pe firul colorat al Toamnei”, realizată de Marinela Carauleanu – Dobra şi expusă la Muzeul Satului Calafat până pe 20 noiembrie, vor putea fi văzute şi pe pagina de Facebook a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj: Centrul Creaţiei Populare Dolj.