Măștile de protecție nu sunt eficiente în totalitate!

Măștile sunt eficiente pentru a evita contagierea cu virusul SARS-CoV-2, dar nu în totalitate. Concluzia a fost trasă de o echipă a Universităţii din Tokyo în urma unui experiment privind prevenirea contagierii cu noul coronavirus a măştilor sanitare, din pânză și cele chirurgicale.

Experimentul s-a realizat folosind un simulator de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 constând din două capete de manechine plasate în faţa unei vitrine, prin folosirea unui spray pentru a-l împrăştia și a unui ventilator imitând respiraţia umană.

Potrivit experimentului, receptorul care era protejat cu o mască din pânză a avut o reducere cuprinsă între 20 şi 40 % din absorbţia virusului, între 47 şi 50 % în cazul măştii chirugicale obişnuite și între 79 şi 90 % la o mască N95.

Când emiţătorul a folosit o mască, din pânză sau chirugicală de unică folosinţă, reducerea contagierii în cazul receptorului a fost de peste 70 % pentru ambele cazuri, comparativ cu masca N95 plasată în mod corect, care a beneficiat de o protecţie de aproape 100%.

Indiferent de caz, Yoshihiro Kawaoka, şeful echipei care a condus experimentul, a avertizat că folosirea măştilor faciale nu evită complet contagierea cu noul coronavirus.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.