Muzică, Expoziţii şi alte evenimente de astăzi, 22 octombrie

MUZICĂ

* La Sala „Sergiu Celibidache” a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ este inaugurată o nouă Stagiune muzicală cu recitalul „Nel cor piu non mi sento” susţinut, de la ora 17:00, de studenţii claselor de canto coordonaţi de conf. univ. Anastasia Buruian şi conf. univ. Gabriela Pepelea din cadrul Extensiei Piatra-Neamţ a Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, acompaniaţi la pian de lect. univ. Ligia Ghilea şi lect. univ. Cristina Şoitu. Evenimentul are loc fără public în sală, însă poate fi urmărit în direct pe platforma de YouTube.

* Stagiunea Filarmonicii „George Enescu” continuă, în regim live, cu un concert fără spectatori, transmis însă în direct, de la ora 19.00, din Sala mare a Ateneului Român, pe site-ul, pe pagina de (Facebook) şi pe canalul YouTube ale instituţiei. Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, interpretează sub bagheta dirijorului Lior Shambadal un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart ce cuprinde: Concertul în Re pentru vioară, pian şi orchestră, cu o completare de Philip Wilby – solişti violonistul Florin Croitoru şi pianistul Cristian Niculescu; Motetul în Re, „Ave Verum Corpus” şi Missa în Do, cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu” pregătit de Iosif Ion Prunner.

EXPOZIŢII

* “Corporealities. Uncertain Bodies” se intitulează expoziţia semnată de Ada Muntean vernisată, de la ora 16:00, la Estopia Art Gallery (Str. Bocşa, nr. 5), unde poate fi vizionată până pe 21 noiembrie. Curator: Irina Ungureanu

* Vernisajul expoziţiei „Frame”, a artiştilor Arantxa Etcheverria şi Carlos Caballero, curatoriată de Domenico De Chirico, are loc de la ora 17:00, la Galeria Sector 1 din Combinatul Fondului Plastic (Str. Băiculeşti, nr. 29), unde poate fi vizitată până pe 5 decembrie.

* Centrul de documentare şi cercetare a culturii vizuale Mihai Oroveanu din Muzeul Naţional de Artă Contemporană găzduieşte de astăzi, până pe 19 noiembrie, expoziţia “QAI/RO”, a artistului şi activistului polonez Karol Radziszewski.

ALTE EVENIMENTE

* Pentru cea de-a opta sa ediţie, ce începe astăzi şi se termină pe 25 octombrie, Festivalul Naţional de Improvizaţie – !MPRO se mută online pe platforma Eventbook de unde vă puteţi procura şi biletele necesare. Tema acestui an, „Procesul creativ”, invită participanţii să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizaţie, pe care le veţi regăsi în cele 15 spectacole, din genuri diferite, aflate în programul festivalului selectate de jurii specializate. Reprezentaţiile de astăzi sunt: „Zei Urbani – Teen Impro Show (de la ora 19:00) şi „Oleg!” – Triton, sketch comedy show cu multă muzică (de la ora 21:00).

* Ediţia internaţională online a Festivalului de literatură de la Timişoara are în program, de la ora 19:00, pe pagina sa de Facebook, evenimentul „Vina Omului alb”, un dialog cu scriitorul şi gânditorul francez Pascal Bruckner în care scriitoarea Tatiana Ţîbuleac îl provoacă pe acesta să vorbească despre temele polemice ale ultimelor sale cărţi: graniţele socio-politice şi personale, ciocnirea dintre generaţii, sentimentul de vinovăţie al naţiunilor şi multe altele.

* În cadrul primului Festival literar româno-britanic „Romania Rocks”, ce se desfăşoară la sediul ICR Londra şi pe pagina de Facebook a instituţiei până pe 13 noiembrie, deseară, de la ora 20:30, Paul Bailey – romancier britanic, biograf şi admirator al României discută cu Marius Chivu – scriitor, traducător şi cronicar literar român.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.