Ediţia 2021 a Eurovision se va desfăşura în luna mai în Olanda

Concursului Eurovision care va avea loc anul viitor la Rotterdam, îşi va păstra tema ,,Open Up” aleasă pentru show-ul din acest an, au anunţat azi organizatorii evenimentului musical, informează Reuters.

Semifinalele vor avea loc pe 18 şi 20 mai, iar finala competiţiei muzicale se va desfăşura pe 22 mai. Vor participa concurenţi din 41 de ţări, chiar dacă există la ora actuală dubii în ceea ce priveşte formatul concursului, în contextul în care pandemia de COVID-19 continuă să genereze restricţii în întreaga lume.

European Broadcasting Union (EBU) a precizat că are în vedere patru scenarii de desfăşurare a evenimentului, care variază de la o versiune relativ normală a concursului, până la o versiune în care Olanda s-ar afla în lockdown. Înacest caz, evoluţiile concurenţilor vor avea loc fără public.

Totuşi organizatorii sunt de părere că interpretările live cu public redus şi cu măsuri de distanţare socială, ar trebui să fie posibile la Ahoy Arena din Rotterdam.

Concursul Eurovision este unul dintre cele mai ample evenimente de televiziune din lume, atrăgând în fiecare an circa 200 de milioane de telespectatori.

Ediţia din acest an a Eurovision, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.