5 ani de la tragedia din Clubul Colectiv!

La 5 ani de la tragedie, Eugen Iancu, președintele asociației Colectiv, se declară dezamăgit că nu există încă o decizie în justiție. De asemenea, o altă dezamăgire este că nu a fost construit un centru pentru mari arși și că nu există o lege care să reglementeze funcționarea spațiilor publice.

„La cinci ani de zile, sunt foarte multe dezamăgiri – pentru mine, pentru toţi oamenii din Colectiv – pentru că ne-am fi dorit să avem o justiţie, nişte răspunsuri primite. Am fi dorit să ştim de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat atunci.

Am fi dorit să ştim de ce, după ce s-a întâmplat incidentul, copiii noştri nu au avut parte de un tratament la care ar fi avut dreptul şi un tratament care li se putea oferi. Pentru că, aşa cum ascultam declaraţiile din acele vremuri ale unor specialişti din Anglia sau din Belgia, de un număr de peste 80 de mari arşi – pentru că au existat în prima seară 180 de internaţi, dintre care 80 foarte grav – de un număr atât de mare nu se poate ocupa niciun stat european.

Poate, cu mare greutate, Statele Unite. Şi atunci, firesc era ca din prima secundă să se accepte ajutorul oferit de statele europene, ceea ce, însă, decidenţii acelor vremuri au refuzat”, a precizat Eugen Iancu pentru Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a depus astăzi o coroană de flori în fața Clubului Colectiv, în memoria victimelor.

Șeful statului a aprins o candelă și s-a recules câteva momente în fața altarului improvizat în fața clubului.

Iohannis a promulgat legea privind acordarea de tratament medical supravietuițorilor pe toata durata vieții supraviețuitorilor tragediei de la Colectiv.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.