În această seară, la ora 18.00, are loc premiera online a spectacolului „Capete înfierbântate 2020” de Mihaela Michailov & David Schwartz, pe canalul youtube Teatrul Politic – https://www.youtube.com/channel/UC6RseU9R5I_xhwv3876LCOw….
Spectacolul a fost filmat la Centrul de Teatru Educațional Replika. .
Înregistrarea poate fi accesată gratuit, timp de 12 ore, iar următoarele difuzări sunt programate pentru zilele 1, 3 și 4 noiembrie.
În distribuția spectacolului sunt: Alexandru Potocean, Oana Rusu, Teodora Retegan, Maria Sgârcitu.
Echipa de creație: Irina Gâdiuță – scenografie, Teodora Retegan & Maria Sgârcitu – muzica, Mihai Mihalcea – mișcarea scenică, David Schwartz – regia, Dora Constantinovici – colaboratoare documentare.
La 10 ani de la explorarea performativă a evenimentelor din 13-15 iunie 1990, propusă în spectacolul „Capete înfierbântate” realizat în 2010, „Capete înfierbântate 2020” investighează sistemul de sănătate din România, din perspectiva relației public-privat, cu accent pe actuala criză sanitară provocată de SARS-CoV-2.
”Am lucrat alături de o echipă dedicată și entuziastă, care m-a încărcat cu multă energie, la „Capetele…” unui an tensionat și contorsionat. Un an în care am simțit uneori că-mi fuge pământul de sub picioare când am făcut interviuri pentru documentare cu asistente la ATI, cu cadre medicale care s-au infectat, cu persoane pentru care izolarea e o utopie. Mai mult decât oricând, am simțit că ce documentam era parte din ce trăiam în fiecare zi.
„Capete înfierbântate 2020” e despre vulnerabilizarea unui sistem de sănătate în care logica profitului și-a demonstrat limitele, în care privatizarea unor servicii publice vitale și-a arătat părțile crunte, în care lipsa personalului și echipamentelor a făcut victime.
„Capete înfierbântate 2020” e despre ce s-a distrus în sistemul medical în 30 de ani, despre cauzele dezastrului de lângă noi. E despre ce ne bântuie și ce am putea afirma cu tărie atunci când luptăm pentru un sistem de sănătate mai echitabil”, spune Mihaela Mihailov pa contul său de socializare.
Campion olimpic la Paris 2024 și familist convins, Marian Enache se motivează zilnic și amintește senzațiile trăite pe cele mai înalte culmi: „Munca noastră a fost recompensată pe măsură și vreau să mă îmbunătățesc constant”. Mărturisiri despre unul dintre membrii familiei sale
În vara anului 2024, Marian Enache și Andrei Cornea reușeau să termine pe prima poziție cursa din proba de dublu-vâsle masculin din canotaj de...