Mark Zuckerberg, preocupat de potenţialele violenţe în urma alegerilor din SUA!

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este preocupat de potenţialele violenţe în urma alegerilor care vor avea loc săptămâna viitoare în SUA.

El a spus, în cadrul unei conferinţe, că există riscul unor tulburări civile în condiţiile în care statul American este atât de divizat şi va dura zile sau săptămâni ca rezultatele electorale să fie finalizate.

Acest lucru s-ar datora faptului că votul prin corespondenţă a explodat în SUA, pe fondul pandemiei şi al mobilizării alegătorilor pro sau contra lui Donald Trump, iar numărarea voturilor ar putea să dureze mai mult.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, companii precum Facebook „trebuie să facă mai mult decât oricând înainte” pentru a apăra încrederea în procesul electoral şi a împiedica folosirea platformelor de social media pentru a proclama victoria înainte de finalizarea procesului electoral sau pentru a instiga la violenţe stradale.

Pe platformele sociale din SUA este interzisă publicitatea pe subiecte politice după închiderea birourilor de vot, pentru a reduce riscul de „confuzie sau abuzuri”.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.