Nicuşor Dan: Nu luăm în calcul în momentul acesta carantinarea Bucureştiului

Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat astăzi că nu se are în vedere carantinarea Capitalei, dar că va fi posibilă o carantinare locală, dacă se constată focare pe anumite străzi sau zone.

„Ministerul Sănătăţii a implementat sau este în curs de implementare a acelui sistem informatic care să permită localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei-patru zile până va fi complet funcţional. Dacă vom vedea focare pe numite străzi, putem lua decizia de carantinare locală”, a mai declarat Dan.

Nicuşor Dan spune că nu s-a pus problema să se carantineze sectoare din Bucureşti, însă există ipoteza de a se impune o carantină locală pe mai multe străzi.

„Nu s-a pus problema să se carantineze un sector, nu. S-a pus problema – şi, din nou, suntem într-o ipoteză – în care, dacă pe o stradă, pe două străzi, pe un pâlc de străzi există o incidenţă foarte mare, pur şi simplu la nivelul forţelor de ordine publică există această expertiză cum să faci să împiedici deplasarea şi să permiţi numai circulaţia persoanelor care au nevoi speciale (…) E o chestiune pe care o s-o implementeze Poliţia Naţională, Jandarmeria şi Poliţia Locală; ştiu să facă asta”, a mai explicat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.