VIDEO: Alegem Parlamentul în pandemie!

Suntem cu ochii pe America să vedem cine o să conducă lumea în următorii 4 ani. Ne întoarcem privirea spre România și ne gândim că și noi alegem. Din nou!

Ne alegem Parlamentul, îi alegem pe cei care vor da și vor vota legi pentru noi.
Intrăm în capanie electorală, iar București FM va aduce, în eter, candidați și proiecte și pentru că avem un șef, probabil că este cel mai în măsură să vă spună ce se întâmplă la noi, la radio. Flavia Voinea apasă butonul și, împreună cu noi, vă dă posibilitatea să alegeți și la radio și la urne.

Așa, fuga, fuga, „am coborât din birou și am calculat timpii de antenă pentru emisiunile care vor începe de mâine la noi ca și în toată corporația Radio România. Parcă am făcut lucrul ăsta ieri, toate cifrele îmi erau proaspete în cap…noi când facem asta trebuie să ne aducem aminte cum a fost acum 4 ani pentru că au apărut reguli noi și trebuie să hotărâm, conform regulilor CNA, cine intră și cum intră pe radio”.

Ceva s-a schimbat, sigur, față de acum 4 ani. Pandemia ne-a dat viețile peste cap și intervine teama de a ne apropia prea mult, de a socializa și de a ieși în lume. Deși simțul civic ar trebui să treacă peste teamă. La locale așa a fost.

„Ne-am bucurat la locale de o prezență mai mare la alegeri față de acum 4 ani. Pe de o parte este acest simț civic; este o datorie pe care trebuie să ne-o exercităm. Apoi sunt oameni care sunt nemulțumiți pe deciziile autorităților, în timpul pandemiei, și vor să schimbe ceva. În final sunt cei mulțumiți de deciziile autorităților și vor să dea ocazia acestora să rămână la cârmă”, spune Flavia Voinea.

Și pentru că teama este subiectul principal în zilele noastre…

„Nu votul efectiv din 6 decembrie pune probleme. Pentru că, atunci, intri într-o cabină de vot, unde stai puțin, cu mănusi cu mască, folosești pixul tău; să le arunci apoi la gunoi și să pleci. Trebuie să fim atenți cum desfășurăm campania electorală. Și nu mă refer la orașe, unde internetul funcționează, ci în orașele mai mici, acolo unde oamenii sunt obișnuiți să interacționeze cu cel pentru care votează. Asta nu trebuie să se mai întâmple. Nu trebuie să mai vedem șirul acela de oameni, apoi găleata…”, atrage atenția managerul București FM.

Va veni lumea la vot de Sfântul Nicolae? Pentru că, probabil nu realizăm, datele coincid și avem, după cum vom vota, un cadou în ghetuțe.

„N-aș putea să dau o estimare a prezenței la vot. În 2016, prezența la vot a fost în jur de 40%, cu o populație mai activă în Oltenia și București. Cred că pentru sănătatea votului, ar fi bine ca aceste alegeri să fie cu un grad de legimitate mare. Cu cât prezența va fi mai mare, cu atât Parlamentul va fi mai solid. Sondajele de opinie recente nu s-au hazardat să vorbească despre prezența la vot, ci despre opțiunile de vot. Este mai mare abstractizarea la parlamentare. Oamenii ățtia vor lucra la București. Pentru noi, Bucureștiul este acasă, pentru restul țării nu”, explică Flavia Voinea.

Dăm starul campanie electorale. De mâine! Cum?

„Noi pregătim 3 tipuri de emisiuni începând de mâine: emisiunile de știri, de mesaje electorale, de 50 de minute, de luni și dezbaterile care îi vor pune „față în față”, telefonic, pe candidați și vor răspunde întrebărilor puse de realizatorii noștri. De la ora 14:. Noi ne întâlnim cu partidele și facem o tragere la sorți.”

Este programul nostru, pentru voi. Mergem sau nu la vot? Este opțiunea fiecăruia dintre noi. Lumea însă nu stă pe loc, iar aportul nostru face ca lumea să meargă spre bine sau spre rău.

„Societatea trebuie să funcționeze. Parlamentul este o parte vitală a vieții noastre. Nu putem să punem pe tușă și să spunem că ne ocupam când trece toată nebunia. Intrăm într-un cerc vicios, total nefavorabil. Iar cea mai mare problemă este lipsa de comunicare. De exemplu, se întârzie datele despre cazurile de infectare”, conchide Flavia Voinea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.