VIDEO: Dan Byron – „Eu scriu mereu o muzică ce trebuie ascultată și digerată, cumva, în timp”

Byron a lansat un nou single de pe albumul Nouă. Despre „Apă și Cer”, despre vremurile pe care le trăim, dar și despre cele care vor veni au vorbit Andreea și Alex cu Dan Byron, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„Am cântat mai puțin decât de obicei și pentru mai puținp lume. Nu știu cum vom trece peste iarnă. Probabil că ne vom revedea pe undeva prin primăvară. Cele mai frumoase concerte sunt cele cu mulți oameni”, spune Dan.

Despre noul single, „Apă și Cer”, solistul trupei punctează: „Varianta live a piesei este disponibilă pe YouTube. Este o piesă despre emigrare, văzută cumva foarte idealistic. Am gândit-o ca pe o poveste, ca pe o aventură. Când am scris-o, mă gândeam personal la emigrare, dar mă bucur că nu s-a întâmplat. Este vorba de un om care pleacă spre mare, în speranța că va găsi o țară promisă, și care se trezește că nu mai are niciun punct de reper și pericolul cel mai mare este să se trezească pe același țărm de unde a plecat. Albumul de pe care face parte piesa este unul dedicat nouă, de aceea se numește așa. Chiar nouă înseamnă nouă, românilor.”

Dacă vrei să afli detalii despre albumul „Nouă”, despre concertul de lansare de anul trecut, care sunt ideile pieselor de pe album, vezi VIDEO.

„Acum am găsit cuvintele. Anumite teme sunt destul de vechi. Dar pe vremea când am avut primele idei, nu eram în stare să le pun în pagină. E foarte greu să vorbești despre tot ce ne frământă fără să învârți artistic cuțitul în rană. Mi-a fost foarte greu să îl scriu, dar mi-e foarte greu să și explic. Se simte din versuri, deci nu trebuie explicat. Nu am fost în stare niciodată să scriu o muzică de dănțuială. Eu scriu mereu o muzică ce trebuie ascultată și digerată, cumva, în timp”, spune Dan.

Trupa Byron are surprize pentru fani: „Mai mult ca sigur la anul va exista un nou album care să fie tot în limba română. Acum am pregătit un EP de 4 piese, înregistrate acasă, și este în limba română. Pe 17 noiembrie e lansarea. Probabil va fi un concert de la mine din sufragerie, că altfel nu văd cum. Eu sunt un norocos că pot face concerte live de acasă. Sunt mulți din breaslă care nu o pot face.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.