Camelia Potec face parte din staff-ul Ligii Europene de Nataţie

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a fost aleasă în Comitetul Executiv al Ligii Europene de Nataţie (LEN).
Datorită pandemiei de coronavirus, alegerile au fost online, iar Potec a fost aleasă în Comitetul Executiv al LEN împreună cu alţi opt membri, se arată într-un comunicat apărut pe site-ului FRNPM.

Cei opt membrii aleși alături de Camelia Potec sunt foste glorii din natație : Joe Caruana Curran (Malta), Christer Magnusson (Suedia), Pedrag Sloboda (Croaţia), Aleksandar Sostar (Serbia), Marco Stacchiotti (Luxemburg), Alexei Vlasenko (Rusia), Sami Wahlman (Finlanda) şi Noan Zwi (Israel).
Ca președinte al Ligii Europene de Nataţie, a fost reales pentru al treilea mandat Italianul Paolo Barelli, în timp ce David Sparkes(Marea Britanie) a fost reconfirmat ca secretar general.

„Urmează 4 ani de noi proiecte, de muncă și de provocări. Sperăm că în curând vom relua activitățile sportive care ne lipsesc atât de mult”, a postat Camelia Potec pe contul său de Facebook.

Potec este medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 și este de asemenea Maestru Emerit al Sportului.
În 1999, la CE de la Istanbul, a obținut primele medalii de aur în competiția seniorilor, la 200 si 400 m liber, iar la CE din 2000 a cucerit cea dintâi medalie de aur a sa la ștafetă 4×200 m liber.
A doborât de 11 ori recordul național în diferite probe, a stabilit un nou record european în 2010 în cadrul campionatelor naționale ale Franței în proba de 1500 m liber și a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice de vară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.