Muzică şi Expoziţii, evenimente de astăzi, 9 noiembrie

MUZICĂ

* Şase concerte de jazz preluate din Braşov Jazz & Blues Festival (ediţia a VIII-a, 4-6 septembrie 2020) sunt oferite în această lună melomanilor gratuit de platforma culturală Stagiune Virtuală. Primul, ce poate fi urmărit chiar de astăzi până pe 22 noiembrie, este unul susţinut de Luiza Zan & Jazzpar Trio.

* Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea transmite live, de la ora 19:00, pe pagina sa de Facebook un Medalion Mozart, dirijat de Daniel Manasi, având în program: Divertisment în Fa, K. 138 / 125c, Concert nr. 4 pentru corn şi orchestră în Mi Bemol – solist Ioan Gabriel Luca şi Simfonia nr. 25 în sol.

EXPOZIŢII

* O expoziţie de tapiserie în realitate augmentată, noul proiect semnat de One Night Gallery, este deschisă până pe 22 noiembrie la Librăria Cărtureşti Carusel (Str. Lipscani, nr. 55).

* Asociaţia Bloc Zero vă propune un tur virtual prin două oraşe de pe malul Dunării, Brăila şi Drobeta Turnu Severin în cadrul expoziţiei online „Geografii Subiective” ce funcţionează totodată şi ca o explorare afectivă a acestora şi este rezultatul unui proiect de cercetare şi creaţie prin mijloace audio-vizuale adresat în primul rând liceenilor, dar şi comunităţilor din aceste localităţi. În urma unui open call, 15 adolescenţi selectaţi din cele două oraşe au lucrat alături de mentorii Alina Manolache (regie de film), Alexandru Mihai (fotografie şi operatorie) şi Ioana Brăilescu (cercetare şi scriere creativă).

* Până pe 16 decembrie, o nouă serie de postere poem sunt expuse pe gardul sediului central al Bibliotecii Metropolitane (Str. Tache Ionescu, nr. 4) şi pe gardul librăriei Cărtureşti Verona. Proiectul POSTER X POEM, ajuns toamna aceasta la a treia ediţie şi îşi extinde prezenţa în 20 de locaţii din Bucureşti, alte 18 filiale ale smintitei Biblioteci vor găzdui un număr din cele 21 de lucrări, realizate de tot atâtea de perechi artişti/artiste X poeţi/poete, în ferestre şi pe gardurile disponibile.

* Pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube ale ICR Tel Aviv, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de mixed media „Tente de culoare” a artistului israelian de origine română Eduard Almashe, ce va fi găzduită de această instituţie până pe 8 decembrie şi în care sunt prezentate lucrări abstracte, realizate prin tehnici de artă modernă şi mixed media, prin care artistul realizează o întoarcere artistică la începuturile sale creatoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.