Bani europeni pentru reabilitarea a 210 km de rețea de termoficare!

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan și ministrul fondurilor europene Marcel Boloș au semnat, astăzi un contract pentru finanțarea din fonduri europene a 210 kilometri, reprezentând 22% din cei 954 de kilometri de rețea primară de termoficare, după cum a declarat Nicușor Dan.

După realizarea investițiilor, se va îmbunătăți calitatea căldurii și a apei calde, se vor reduce pierderile din sistemul de termoficare, ceea ce va duce la reducerea subvenției la energie termică plătite de către Primăria Capitalei, și se va reduce poluarea aerului pe care ineficiența producerii energiei termice o generează, a explicat Edilul șef al Capitalei.

Potrivit lui Nicușor Dan, valoarea contractului semnat astăzi este de 1,6 miliarde lei, din care 1,3 miliarde reprezintă finanțarea nerambursabilă.

Potrivit ministrului fondurilor europene Marcel Boloș, însă, finanțarea nerambursabilă asigurată prin contractul semnat astăzi cu Primarul General al Capitalei Nicușor Dan, în valoare de 278 milioane euro, va duce la modernizarea a 104 kilometri rețea primară de termoficare, din cei 954 km de rețea primară de transport a energiei termice.

Ministrul fondurilor europene a mai declarat că a propus, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, o finanțare suplimentară de 200 milioane de euro pentru sistemul de termoficare bucureștean.

Prezent la ceremonia de semnare a contractului de finanțare dintre Primăria Capitalei și Ministerul Fondurilor Europene, primul ministru Ludovic Orban a promis investiții guvernamentale în modernizarea capacităților de producție a energiei electrice și termice (CET-urile) ELCEN, precum și sprijin financiar pentru primăriile de sector în derularea programului de reabilitare termică a clădirilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.