”Care dintre noi?” – premieră online, în această seară

Sursa foto: Facebook Fundatia Renasterea

De la ora 20:00, Fundația Renașterea vă invită la film, pe pagina sa de Facebook.

„Care dintre noi?” este o poveste despre cancer în viziunea scriitoarei și regizoarei Chris Simion-Mercurian. Din distribuție fac parte actorii Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar și Delia Grigoroiu – pacientă și Georgiana Popescu – asistentă, Eva Spiru – medic rezident. Distribuția este completată de copilul Alexandra Mercurian.

Este un film despre bucuria de a trăi, despre iubire, iertare și asumare.

Cu câteva ore în urmă, autoarea a postat un mesaj mărturie, pe profilul său de socializare.

”Atunci când am luat hotărârea să fac ceva mai mult decât să trec cu bine personal prin această poveste şi să pot să face ceva pentru ceilalţi, am zis că singurul lucru pe care aş putea să-l fac este să spun o poveste prin meseria mea, şi aşa s-a născut Care dintre noi?. Şi când m-am întrebat de ce vreau neapărat să fac asta, mi-am răspuns că este nevoie vitală de a schimba mentalitatea şi a schimba prejudecăţile, de a le reaminti celor care trec printr-un cancer că nu sunt condamnaţi la nimic, chiar dacă societatea are această atitudine astăzi, în 2020, chiar dacă te mai întreabă cineva: „Auzi? Cancerul se ia?”, chiar dacă oamenii, când află, se raportează la tine cu frică.  Tu, cel care eşti insider, ştii foarte bine câtă forţă ai, cât umor ai, cât curaj ai, şi dacă cumva ai uitat sper să-ţi reamintească acest film asta”.

Este primul film de mediu metraj creat de Chris Simion-Mercurian, împreună cu directorul de imagine Cristian Enache.

”Este un film pe care eu îl numesc un film dar, care  sper să pună aripile la loc în cazul în care au plecat la plimbare și să le dea celor care îl privesc curajul de a zbura cât mai sus”, mai spune autoarea.

”Care dintre noi?” are un dublu rol – cel artistic – de a oferi publicului iubitor de teatru și film, o premieră atât de dorită, în această perioadă lipsită de proiecte cultural-artistice, cauzată de pandemia COVID 19, dar mai ales acela de mesager al campaniei de conștientizare că diagnosticul oncologic nu reprezintă o condamnare, nici pentru pacient, nici pentru familiile lor.
Povestea, inspirată din propria experiență în lupta cu cancerul a scriitoarei Chris Simion-Mercurian, se derulează într-un salon de chimioterapie, unde o zi se trăiește cât o viață, unde se desenează uși când nu există niciuna și unde oamenii văd raze de soare chiar dacă nu există ferestre, cinci personaje cu experiențe diferite de viață reușesc în final să vadă situația în care sunt ca pe o oportunitate. (sursa: Fundația Renașterea)

Vizionarea este gratuită și va fi urmată de o sesiune de discuții.
Următoarea difuzare este programată pe 17 noiembrie, la ora 20:00,  pe pagina Pacientul 2.0, apoi filmul va și găzduit de Asociatia R.O.Z. si la alte ong-uri de profil, a anunțat regizoarea Chris Simion-Mercurian.

1 COMENTARIU

  1. Ziceți ceva și de bicicliștii ce conduc bicicletele pe trotuare și de mașinile staționate pe trotuare și de trotuarele subdimensionate și de lipsa trotuarelor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.