85 de puncte de măsurare a calității aerului în București și Ilfov!

arhiva

După întâlnirea cu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și cu premierul Ludovic Orban, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a promis măsuri în ceea ce privește calitatea aerului din București, care „uneori nu este prea bună”, consideră domnia sa.

Astfel, numărul punctelor de măsurare a poluării va crește, în zona București – Ilfov, de la 8, în prezent, la 85, probabil anul viitor. Bucureștenii vor putea afla, în timp real, printr-o aplicație pentru smartphone, care este nivelul poluării aerului într-un anumit moment, dar și prognoza pe trei zile privind calitatea aerului, în funcție de fenomenele meteorologice, a declarat Mircea Fechet.

Ministru mediului a explicat că, la ora actuală, se află în curs de definitivare caietele de sarcini și documentațiile de atribuire, atât pentru partea de hardware, cât și pentru software-ul care va permite transmiterea în timp real a datelor privind calitatea aerului, date ce vor putea fi consultate atât prin aplicația pentru mobil, cât și pe site-ul oficial al Ministerului Mediului.

Mircea Fechet și-a exprimat speranța ca acest sistem de monitorizare a calității aerului să fie funcțional anul viitor.

Tot pentru a reduce poluarea aerului, ministrul Fechet și edilul Capitalei au stabilit să colaboreze pentru controlul arderilor ilegale de deșeuri din jurul Bucureștiului.

Astfel echipe comune ale Gărzii de Mediu și Poliției Locale a Municipiului București vor efectua controale, atât ziua, cât și noaptea, pentru a preveni arderile ilegale de deșeuri.

Această colaborare va permite dublarea numărului de echipe de control, începând de săptămâna viitoare, a explicat ministrul Mediului.

Primarul Capitalei a adăugat că și stația mobilă de măsurare a calității aerului a Primăriei Capitalei va fi pusă la dispoziția Gărzii de Mediu, pentru a efectua măsurători oriunde este nevoie.

O altă măsură comună vizează depunerea de către Primăria Capitalei a unei aplicații pentru stații de încărcare a mașinilor electrice. Pentru acest proiect, Primăria Municipiului București poate beneficia de o finanțare în valoare de 23 de milioane de lei din Fondul de Mediu.

Ministrul Fechet și edilul Capitalei au mai discutat și despre amenajarea Lacului Morii și a Deltei Văcărești, despre Centura Verde a Bucureștiului, dar și despre managementul deșeurilor în București și Ilfov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.