Ziua Dramaturgiei Românești, sărbătorită, astăzi, la TDR

Foto: Adriana Grand

Teatrul Dramaturgilor Români, va celebra astăzi, 13 noiembrie 2020, Ziua Dramaturgiei Românești, printr-un eveniment  online, transmis  pe paginile de social-media: Facebook, Instagram, YouTube..

Pornind de la necesitatea de a păstra publicul de teatru conectat la viața culturală în ciuda restricțiilor care îl țin departe de săli și a dorinței de a marca într-un mod atractiv, educativ și inedit această importantă zi dedicată dramaturgiei noastre, evenimentul se va desfășura exclusiv online, arată Comunicatul de presă transmis de TDR.

Sub genericul:  „Ziua Dramaturgiei Românești.  Creația – Punctul 0”,  vor putea fi vizionate diferite materiale video despre creație și laboriosul proces prin care o piesă de teatru devine spectacol.

„Dramaturgia română – de la scris la spus_” propune publicului o incursiune în spatele cortinei, dirijată cu măiestrie de actorul și dramaturgul Adrian Nicolae. Colegii săi de breaslă: Ana Crețu, Alexandru Pavel, Tudor Cucu-Dumitrescu și Codrin Boldea, în calitate de intervievați, vor analiza fragmente din piesele românești la a căror montare au participat. Întrebările se vor concentra pe percepția interpretului asupra textului scris, pe punctul de vedere al practicianului în contact cu dramaturgia. Se vor dezbate stilul, accesibilitatea și eventualele provocări interpretative specifice fiecărui autor.

Alături de această cercetare bazată pe rolurile construite înspectacole cu piese românești de câțiva dintre cei mai promițători tineri actori, Teatrul Dramaturgilor Români va oferi publicului un număr special al Revistei de dramaturgie, teorie și partea iluștrilor oameni de teatru Matei Vișniec și George Banu (text în lectura actorului George Mihăiță).

Materialele video vor fi distribuite în intervalul orar 12:00 – 20:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.