Aplicaţia Corona Forms a fost actualizată!

Sursa foto: Agerpres/ Alex Micsik

Platforma informatică Corona Forms a trecut de perioadă de probă, iar în acest moment este funcțională, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Potrivit demintarului, acest instrument va duce la simplificarea procedurilor de transmitere a datelor legate de cazurile de COVID-19.

Platforma permite monitorizarea medicală a cazurilor confirmate pe baza informațiilor introduse în aplicație de laboratoarele care lucrează probele recoltate, precum și de direcțiile de sănătate publică.

Persoanele testate primesc rezultatele probelor prin SMS de la numărul 1863 și prin mesaje e-mail generate tot prin intermediul aplicației informatice.

În cazul în care pentru o persoană testată nu există date relevante de contact, responsabilitatea transmiterii rezultatului revine unității medicale la care s-a efectuat testarea.

De asemenea, în perioada următoare, din aplicație se vor genera rapoarte medicale.
Acestea vor cuprinde informații privind rezultatul testelor efectuate, măsurile pe care persoana respectivă trebuie să le ia în funcție de aceste rezultate, precum și informarea medicului de familie cu privire la situația persoanei din listă.

Totodată, deciziile emise de direcțiile de sănătate publică pentru obținerea certificatelor medicale vor fi transmise prin intermediul sistemului informatic, nemaifiind necesară contactarea DSP-ului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.