Calificare cu emoții pentru tinerii tricolori

Selecţionata Under-21 a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru tineret din 2021. Tricolorii mici au terminat la egalitate cu Danemarca, 1-1 (0-0) în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor.

Selecționata antrenată de Adi Mutu, a obţinut astfel a doua calificare consecutivă la un turneu final de tineret, la precedenta ajungând până în semifinale.

Calificarea a fost obţinută cu emoţii, după ce danezii au deschis scorul prin Nikolai Laursen în min 50 din penalty, iar Valentin Costache a egalat în min 72.

Ultimul sfert de oră al partidei a fost o contra reclamă la adresa fotbalului, românii pasând la centrul terenului, mulţumiţi de egalul care îi califica, iar danezii, deja calificaţi şi în inferioritate numerică, satisfăcuţi că încheie grupa neînvinşi. Au fost minute în şir în care mingea s-a plimbat de al un tricolor la altul, fără ca să fim interesaţi de a ataca poarta adversă sau ca danezii să fie interesaţi de recuperarea mingii.

În urma remizei cu Danemarca rezultat obținut pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, România merge la turneul final ca a patra cea mai bună formaţie de pe locurile doi din grupe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.