DNA a ridicat mai multe documente de la Primăria Sectorului 5!

Arhivă

Ofiţerii poliţiei judiciare de la Direcția Națională Anticorupție au ridicat mai multe documente de la Primăria Sectorului 5 și de la Economat SRL, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres. Acţiunea are legătură cu achiziţia de tablete făcută de societatea comercială menționată.

„În urma solicitărilor venite din partea mass-media, vă aducem la cunoştinţă că ofiţeri ai Poliţiei Judiciare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat documente financiar-contabile de la societatea Economat SRL, dar şi alte documente din cadrul Primăriei Sectorului 5, de la departamentele de specialitate, legate de relaţia cu această societate comercială. Acţiunea ofiţerilor Poliţiei Judiciare din cadrul DNA are legătura cu achiziţia de tablete făcută de Economat SRL”, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 5.

Totodată, fostul primar al sectorului 5, Daniel Florea, a fost chemat astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în calitatea de martor.

„Am fost audiat într-un dosar în calitate de martor. Cercetările se desfăşoară in rem. (…) Nu am decât calitatea de martor. (…) Am dat toate lămuririle necesare, am răspuns la toate întrebările care mi s-au pus, nu ştiu să vă zic altceva în plus”, a afirmat Daniel Florea la ieșirea din sediul DNA.

Tot astăzi, procurorii DNA au făcut mai multe percheziții în două dosare de corupție.
Vizați sunt fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache, și fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a afirmat că percheziţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie de astăzi au fost efectuate în urma unei sesizări a actualului edil, Clotilde Armand, privind achiziţia de tablete pentru elevi.

„Percheziţia a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea şi anume ‘achiziţia de tablete’ pentru elevii din Sectorul 1. Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziţia de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaţilor primăriei care nu au ‘pupat inelul'”, a scris Daniel Tudorache pe Facebook.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.