OMS nu recomandă folosirea Remdesivir în cazul pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă!

Sursa foto: Andra Radu

O echipă internațională de experți ai OMS a concluzionat că nu există probe că Remdesivir, care a mai fost administrat bolnavilor de Ebola, scade mortalitatea în cazurile grave de COVID-19 sau că reduce necesitatea de ventilație.

Medicamentul nu are efecte semnificative asupra mortalității sau a altor importanți indicatori ai pacienților, precum necesitatea de ventilație mecanică sau perioada de ameliorare clinică, relevă studiul.

Remdesivir nu ar fi lipsit de unele efecte benefice asupra pacienților, însă nu încurajează utilizarea din cauza costului prea mare și a posibilelor efecte asupra sănătății a acestui tratament administrat pe cale intravenoasă.

OMS recomandă, în schimb, folosirea tratamentelor cu Dexametazonă, un medicament cu corticosteroizi foarte accesibil pe piața internațională pentru cazurile grave de COVID-19, având în vedere că este cel care a dat cele mai bune rezultate până acum.

Rezultatele au fost publicate de British Medical Journal după analizarea datelor a 4 tratamente asupra a 7 mii de pacienți spitalizați cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.