Primăria Capitalei a lansat o licitaţie pentru reabilitarea reţelei de canalizare în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului

Arhiva

Primăria Municipiului Bucuresti a lansat o licitaţie pentru reabilitarea/înlocuirii reţelei de canalizare în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Lucrările fac parte din proiectul mai amplu „Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa”.

„Contractul tratează măsurile care sunt necesare pentru reabilitarea/înlocuirea reţelei de canalizare în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului şi realizarea sistemului unitar de drenare de la partea dreaptă a Casetei compus dintr-un sistem de drenaj în zona limitrofă colectorului principal de canalizare A0 şi un sistem de drenuri secundare aferente unor colectoare de canalizare supuse reabilitării/înlocuirii”, prevede anunţul.

În scopul reducerii cantităţii de apă infiltrată în sistemul de canalizare, se vor proiecta şi executa: reabilitarea/înlocuirea a aproximativ 32.479 metri reţea de canalizare, prin relining şi săpătură deschisă; construirea unui sistem unitar de drenare de la partea dreapta a Casetei de aproximativ 15.025 m.

Contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru „CL6 – Reabilitarea/înlocuirea reţelei de canalizare (în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului)” include:

  • efectuarea studiilor de teren topografice, geologice, hidrogeologice şi geotehnice necesare proiectării lucrărilor;
  • elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii certificatului de urbanism, a autorizaţiilor şi avizelor necesare execuţiei (inclusiv cele aferente proiectării şi execuţiei racordurilor şi branşamentelor electrice);
  • proiectele tehnice şi detaliile de execuţie pentru puţurile piezometrice şi pentru reabilitarea/înlocuirea/executarea lucrărilor;
  • lucrări de construcţii, instalaţii, procurare şi montaj utilaje, inclusiv racorduri şi branşamente electrice;
  • monitorizarea funcţionării lucrărilor executate pe parcursul perioadei de notificare a defectelor şi remedierea acestora.

Valoarea totală estimată a contractului este de 183.423.545 lei.

În vederea atribuirii, componenta financiară reprezintă 90%, iar componenta tehnică (perioada de garanţie a lucrărilor) 10%.

Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 21 ianuarie.

În martie 2017, Primăria Capitalei anunţa că Proiectul Glina a fost reluat după o suspendare de 400 de zile, după ce la Autoritatea de Management a POIM (Programul Operaţional Infrastructura Mare) a fost depusă prima cerere de rambursare, pentru contractul de finanţare ‘”Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa”, contract semnat în data de 21.12.2016. Valoarea totală a proiectului este de peste 1,7 miliarde lei, din care peste un miliard lei este asigurat din fonduri europene nerambursabile, iar diferenţa din bugetul local.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.