Program prelungit la serviciile de evidență a persoanelor, înaintea alegerilor!

arhiva

Program prelungit la serviciile de evidență a persoanelor în vederea alegerilor parlamentare.
Serviciile de evidență vor fi deschise inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, 5 și 6 decembrie, pentru cei ce au actul de identitate expirat, pierdut, furat sau deteriorat.

În zilele de sâmbătă și duminică, programul de lucru al serviicilor publice locale comunitare de evidenţă a persoanelor aferente celor 6 sectoare va fi următorul: între orele 8:00-16:00, în data de 05.12.2020, si între orele 7:00-21:00 în data de 06.12.2020.

Cartea de identitate se eliberează cetățeanului român pe baza cererii scrise a acestuia şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

În situația în care nu pot fi prezentate anumite documente(certificate de stare civilă, dovada adresei de domiciliu etc.) se va elibera carte de identitate provizorie. În acest caz se vor depune 3 fotografii ¾ cm şi contravaloarea actului de identitate (1 leu), achitată în acelaşi mod ca în cazul cărţilor de identitate.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită astfel:

– Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București – la ghișeul biroului de evidență a persoanelor;

– Direcția Publică de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă Sector 1 – online, pe site-ul Ghișeul.ro / transfer bancar/ Internet Banking (se va prezenta la ghișeu chitanţa reprezentând contravaloarea cărții de identitate), fizic la Bănci, Oficii Poștale, în contul: RO05TREZ70121330208XXXXX CUI: 12293095 sau la:

– Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 1 (Piaţa Amzei nr. 13, Sector 1, Bucureşti);

– Centre Impozite si Taxe Locale Sector 1;
Adresă: Calea Grivitei nr. 208 – 210, Sector 1, Bucureşti ;
Adresă: Str. Pajurei nr. 13, Sector 1, Bucureşti;

– Primăria Sectorului 1 București (Bd. Banu Manta nr. 9, Sector 1, Bucureşti).

– Direcția Publică de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă Sector 2 – la toate oficiile poştale de pe raza sectorului 2;

– Direcția de Evidența Persoanelor Sector 3 – la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor;

– Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Sector 4 – la toate oficiile poştale de pe raza sectorului 4 și Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4, precum și online, pe site-ul propriu (www.deps4.ro);

– Direcția Evidența Persoanelor Sector 5 – la toate oficiile poştale, la filialele CEC Bank de pe raza sectorului 5, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 5, precum și prin SMS la numărul scurt 7530;

– Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Sector 6 – la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.