Lewis Hamilton, testat pozitiv cu COVID-19!

Foto: Agerpres/EPA/Hamad I Mohamed Pool

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) nu va putea participa la Marele Premiu de Formula 1 de la Sakhir (Bahrain), programat în acest weekend, dat fiind că a fost testat pozitiv la COVID-19, au anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi echipa sa, citate de Agerpres.

Hamilton „s-a trezit luni dimineaţă cu simptome uşoare şi a fost informat în acelaşi moment că unul dintre contacţii săi înaintea sosirii în Bahrain (săptămâna trecută – n.red) a fost testat pozitiv. Lewis a făcut aşadar un test care s-a dovedit pozitiv. Rezultatul a fost apoi confirmat de un alt test”, precizează Mercedes într-un comunicat.

De asemenea, echipa germană subliniază că britanicul fusese testat de trei ori pe parcursul săptămânii trecute, ultima oară duminică după-amiză, rezultatul fiind de fiecare dată negativ. Acum, pilotul se află în izolare.

În vârstă de 35 ani, Lewis Hamilton a câştigat duminică Marele Premiu al Bahrainului, obţinând a 11-a victorie din acest sezon şi a 95-a din cariera sa.

Britanicul are deja asigurat al şaptelea său titlu de campion mondial, datorită căruia a egalat recordul deţinut de legendarul pilot german Michael Schumacher.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.