Pregătirile pentru alegeri pe timpul campaniei electorale!

Foto: Agerpres/Silviu Matei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susţinut astăzi o declaraţie de presă, la sediul MAI. Acesta a vorbit despre demararea procedurilor de concurs pentru 2.073 de posturi de ofiţeri și pregătirile pentru alegeri.

„În ultimii 5 ani au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. La nivelul anului trecut s-au înregistrat peste 7.000 de plecări, printre care 6.500 au ieşit la pensie. În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare înregistrat este de peste 21% pentru categoria ofiţerilor şi peste 12% pentru agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri”, a declarat Vela, într-o conferinţă la sediul MAI.

El a precizat că, pentru reducerea deficitului, a aprobat pentru perioada următoare demararea procedurilor de concurs în vederea încadrării a 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor.

„De asemenea, am aprobat deblocarea a 33 de posturi de piloţi, ingineri de aviaţie şi subofiţeri în vederea încadrării directe şi prin rechemare în activitate. După jumătatea lunii decembrie, vor fi încadraţi în structurile operative alea MAI cei 1.729 de absolvenţi ai şcolilor postliceale de agenţi de poliţie şi subofiţeri”, a mai spus Vela.

„În ceea ce privește stadiul pregătirii acestora, alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, în toate județele activitățile s-au desfășurat conform programului calendaristic aprobat de către Guvern. Toate termenele prevăzute în calendar au fost respectate fără a avea sincope sau disfuncționalități care să afecteze procesul de organizare. Pentru ministerul pe care îl conduc a fost un efort extrem de important, având în vedere și sarcinile pe care le avem de îndeplinit în contextul situațiel epidemiologice din România.

Pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară pe timpul procesului de votare, la nivelul MAI au fost achiziționte și distribuite către instituțiile prefectului, peste 8.200.000 de măști faciale de uz medical, peste 3.300.000 de mănuși de unică utilizare și 50 de mii de litri de substanțe pentru dezinfecție mâinilor.

MAI a finalizat și procedurile de achiziție pentru timbrele autocolante și ștampilele cu mențiunea „votat”. Buletinele de vot și celelalte materiale necesare votării vor fi predate către președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare potrivit graficului realizat la nivelul instituției prefectului.

În continuare, efectivele MAI vor asigura protecția celor 18.802 secții de votare, iar în ziua votului, pentru derularea în condiții de securitate a procesului electoral,  vor fi prezente la datorie peste 40 de mii de efective ale MAI. Măsurile organizatorice pe care le-am stabilit din timp și evaluărilor permanente au permis asigurare aunui climat de siguranță publică în toată această perioadă electorală”, a declarat Marcel Vela

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.