Noi analizoare pentru măsurarea particulelor PM10 în București

Informaţii în timp real privind concentraţiile de PM10 vor fi transmise către public de la încă 3 staţii existente în Bucureşti:  Titan, Berceni şi Drumul Taberei, începând de vineri, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pe pagina de Facebook.

Analizoarele de PM10 sunt conforme cu legislaţia europeană în domeniul calităţii aerului şi au o marjă de eroare de numai 2 micrograme/mc. Practic, noile puncte de măsurare vor acoperi partea de est, de vest si de sud a Bucureştiului, menţionează MMAP.

Astfel, Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA), care furnizează în timp real Comisiei Europene informații legate de calitatea aerului, are șase puncte în care există analizoare PM10, în aglomerarea București-Ilfov.

Finanţarea este asigurată din Fondul pentru Mediu. Totodată, săptămâna viitoare vor fi instalate analizoare similare la staţiile Măgurele şi Baloteşti.

Informarea populației cu privire la calitatea aerului se realizează prin afișarea indicilor de calitate în concordanță cu indicii europeni pe www.calitateaer.ro, afișarea pe panoul exterior de la Bucur Obor și pe panoul de la Crângași, ce va fi instalat în următoarele zile.

De asemenea, a fost semnat contractul de finanțare pentru elaborarea Programului Național de Controlul Poluării Atmosferei în valoare de 4,45 milioane lei. Lipsa elaborării acestui Program a determinat Comisia Europeană să declanșeze o procedură de infringement împotriva României. Odată finalizat, procedura de infringement va fi clasată.

1 COMENTARIU

  1. Luminează,Doamne,municipalitatea să reconfigureze și Strada Iacob Felix și Strada Lebedei unind cele două artere într-o singură linie din Strada Gheorghe Polizu până în Bulevardul Ion Mihalache,
    lărgindu-le la 4 benzi și dotându-le cap-coadă cu trotuare pe care să se poată întâlni pietonii!Nu putem în calitate de pietoni parcurge ca lumea Strada Iacob Felix cap-coadă din cauza mașinilor staționate pe trotuare din cauza liniei de tramvai lipsite de benzi proprii mașinilor.Mai suntem nevoiți și să traversăm Șoseaua Nicolae Titulescu în două-3 etape suportând conflictele de trafic dintre mașini și tramvaie generate de lipsa benzilor proprii mașinilor pe linia de tramvai de pe Strada Iacob Felix.La capitolul ras,modernizat și extins linii de tramvai Strada Iacob Felix e mereu ocolită.De-a lungul istoriei postdecembriste a capitalei tot așa arată Strada Iacob Felix:tronsonul dintre Strada Gheorghe Polizu și Bulevardul Ioan Cuza cu piatră cubică și tronsonul dintre Șoseaua Nicolae Titulescu și Bulevardul Ion Mihalache cu linie de tramvai lipsită de benzi proprii mașinilor.Eliminarea trecerilor la nivel cu calea ferată din capitală și lărgirea tronsoanelor liniilor de tramvai lipsite de benzi proprii mașinilor ar facilita traficul rutier al capitalei și ar reduce poluarea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.