Stadionul Arcul de Triumf a fost inaugurat!

Foto: Captura video/Facebook/Ionut Stroe

A fost inaugurat Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf”. Arena are o capacitate de 8.207 locuri. Pe lângă terenul de fotbal, complexul cuprinde și spații urbane exterioare, o parcare subterană, un centru pentru recuperarea sportivilor cu piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro.

Acesta este al doilea dintre stadioanele pentru EURO 2020, după cel din Ghencea.

Prezent la inaugurare, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că ”începem să intrăm în normalitate”. El a subliniat că, pentru a finaliza la timp investițiile, constructorii trebuie să lucreze conform graficelor și să fie plătiți la timp.

”Sunt bucuros de inaugurarea acestui nou stadion. E nevoie să punem Bucureștiul pe harta marilor competiții sportive, la fel pe harta marilor evenimente culturale”, a mai spus edilul Capitalei.

Și premierul Ludovic Orban a fost prezent la inaugurare.

”Mă bucur să fiu prezent în această seară la inaugurarea unui nou stadion pentru București. Sigur că nu e pentru cine se pregătește, ci este pentru cine se califică. Acest stadion, deși este construit ca să fie stadion de antrenament pentru Campionatul European de Fotbal, va fi, de fapt, templul rugby-ului românesc și va fi dedicat practicării rugby-ului și sperăm să găzduiască Campionatul Mondial de Rugby de tineret în 2022, după cum am discutat cu președintele Federației de Rugby și cu președintele COSR. Stadionul are specificitatea că nu este doar un stadion, ci este primul centru complex de recuperare. Am vorbit cu domnul doctor care ne-a prezentat un centru de recuperare care folosește terapii de toate felurile, de la crioterapie – terapia cu frig, magnetoterapie, ozonoterapie, toate tehnicile de terapie pentru recuperarea sportivilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.